top of page

Nahliadnite do rôznych spôsobov prípravy kávy, nájdite si práve tú svoju. Možno Vám v tom pomôže náš popis alebo si jednoducho stiahnite našu brožúrku, kde sa o všetkých prípravach, spôsoboch, hrúbke mletia dozviete viac. 

Príprava kávy
PRÍPRAVA KÁVY

V našich zemepisných končinách patrí medzi najpopulárnejšiu prípravu kávy (hlavne v kaviarňach) espresso, ale existuje množstvo renomovaných a veľmi zaujímavých spôsobov. V tejto sekcii si opíšeme základné, aj tie, čo tvoria momentálne svetové trendy tzv. alternatívne metódy prípravy kávy.

ESPRESSO


Jeden z nájznámejších spôsobov prípravy kávy. Ale vedeli ste, že pri espresse je naozaj veľmi dôležité dodržiavať zásady správnej prípravy? Závisí to hlavne od človeka-baristu, ktorý vám daný nápoj pripravuje. Je pár základných zásad, ktoré sú dané:



Potrebná porcia mletej kávy 7-9g+/-0,5

Teplota vody pripravovanej porcie 90C+/-4C

Teplota kávy v šálke 67C+/-3C

Vstupný tlak 9 barov +/- 1

Čas pressovania  20- 30 sek

Viskozita pri 45C>1,5mPa s

Tuk>2mg/ml

Kofeín<100mg/šálka

Mililitre v šálke 25ml+/-5

CHEMEX​
 

Veľmi príjemný spôsob a navyše úplne jednoduchý na prípravu, s tým, že po príprave máte za pár sekúnd čistý stôl. Na prípravu potrebujete jednoduchú nádobu=chemex, do ktorej vložíte papierový filter a môžete začať s prípravou. No nezabudnite, že aj pri tomto spôsobe platia zásady (pomer, voda,

káva, dľžka extrakcie).

zakúpite v našom eShope TU

 

​FRENCH PRESS​
 

U nás v posledných rokoch tento spôsob naberá na popularite. Opäť jednoduchá príprava a rýchly čas čistenia.

 

POUR OVER​
 

Novinka na báze filtrovanej kávy, kde čarovné šálky hario urobia zázrak z vašej kávy.​

Zakúpite v našom eShope TU

 

​AEROPRESS​
 

Nie je to hračka, je to aeropress. Úžasný systém, excelentný zážitok .

Zakúpite v našom eShope TU

 

SIPHON BREWER


Nezvyčajná metóda, netradičná príprava.

 

DŽEZVE / IBRIK​


Už aj na Slovensku môžete nájsť pár podnikov, naozaj pár, kde vám pripravia pravú arabskú kávu na piesku alebo na plynovom

(elektrickom) horáku.​

 

PODS / capsule​


Vhodný hlavne na domáce alebo firemné použitie, keď máte záujem svojej návšteve alebo svojím partnerom ponúknuť kvalitnú alternatívu espressa.

 

​​MOKA

 

Jeden z tradičných starodávnych spôsobov, patrí medzi najoblúbenejšie v Taliansku. Káva si zachováva svoju silu a obrad prípravy, vôňa, sú tie dôvody, ktoré vás presvedčia aspoň raz v živote vyskúšať tento spôsoboch.

 

My pressi – twist​

 

Revolučná novinka, ktorá bola uznaná aj asociaáciou SCAA. Ak sa neviete zbaviť pocitu, že iná káva ako espresso pre vás neexistuje, toto je ten správny pomocník, kde si svoje espresso môžete vychutnať napr. aj na horách.​

bottom of page