PRAŽIAREŇ A PREDAJ KVALITNEJ KÁVY
Nahliadnite do rôznych spôsobov prípravy kávy, nájdite si práve tú svoju. Možno Vám v tom pomôže náš popis alebo si jednoducho stiahnite našu brožúrku, kde sa o všetkých prípravach, spôsoboch, hrúbke mletia dozviete viac.
Príprava kávy
PRÍPRAVA KÁVY
V našich zemepisných končinách patrí medzi najpopulárnejšiu prípravu kávy (hlavne v kaviarňach) espresso, ale existuje množstvo renomovaných a veľmi zaujímavých spôsobov. V tejto sekcii si opíšeme základné, aj tie, čo tvoria momentálne svetové trendy tzv. alternatívne metódy prípravy kávy.
ESPRESSO
Jeden z nájznámejších spôsobov prípravy kávy. Ale vedeli ste, že pri espresse je naozaj veľmi dôležité dodržiavať zásady správnej prípravy? Závisí to hlavne od človeka-baristu, ktorý vám daný nápoj pripravuje. Je pár základných zásad, ktoré sú dané:
Potrebná porcia mletej kávy 7-9g+/-0,5
Teplota vody pripravovanej porcie 90C+/-4C
Teplota kávy v šálke 67C+/-3C
Vstupný tlak 9 barov +/- 1
Čas pressovania 20- 30 sek
Viskozita pri 45C>1,5mPa s
Tuk>2mg/ml
Kofeín<100mg/šálka
Mililitre v šálke 25ml+/-5
CHEMEX
Veľmi príjemný spôsob a navyše úplne jednoduchý na prípravu, s tým, že po príprave máte za pár sekúnd čistý stôl. Na prípravu potrebujete jednoduchú nádobu=chemex, do ktorej vložíte papierový filter a môžete začať s prípravou. No nezabudnite, že aj pri tomto spôsobe platia zásady (pomer, voda,
káva, dľžka extrakcie).
zakúpite v našom eShope TU
FRENCH PRESS
U nás v posledných rokoch tento spôsob naberá na popularite. Opäť jednoduchá príprava a rýchly čas čistenia.
POUR OVER
Novinka na báze filtrovanej kávy, kde čarovné šálky hario urobia zázrak z vašej kávy.
AEROPRESS
Nie je to hračka, je to aeropress. Úžasný systém, excelentný zážitok .
SIPHON BREWER
Nezvyčajná metóda, netradičná príprava.
DŽEZVE / IBRIK
Už aj na Slovensku môžete nájsť pár podnikov, naozaj pár, kde vám pripravia pravú arabskú kávu na piesku alebo na plynovom
(elektrickom) horáku.
PODS / capsule
Vhodný hlavne na domáce alebo firemné použitie, keď máte záujem svojej návšteve alebo svojím partnerom ponúknuť kvalitnú alternatívu espressa.
MOKA
Jeden z tradičných starodávnych spôsobov, patrí medzi najoblúbenejšie v Taliansku. Káva si zachováva svoju silu a obrad prípravy, vôňa, sú tie dôvody, ktoré vás presvedčia aspoň raz v živote vyskúšať tento spôsoboch.
My pressi – twist
Revolučná novinka, ktorá bola uznaná aj asociaáciou SCAA. Ak sa neviete zbaviť pocitu, že iná káva ako espresso pre vás neexistuje, toto je ten správny pomocník, kde si svoje espresso môžete vychutnať napr. aj na horách.